Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/psykologhusetmalmo.se/public_html/wp-content/plugins/responsive-select-menu/sparkoptions/SparkOptions.class.php on line 778
Ledarskapsutbildning, OBM i Malmö
Välj en sida

Ledarskapsutbildning

Psykologhuset erbjuder en ledarskapsutbildning med fokus på utveckling genom beteendeförändringar i riktning mot verksamhetens och chefens mål. Utbildningen innebär målfokuserat arbete för att utvecklas i din chefsroll och som ledare genom kunskap, nya färdigheter och uppföljning för att säkerställa att utbildningen leder till synliga förändringar i ditt arbete.

Psykologhusets utbildning ger färdigheter i ett beteendeanalytiskt ledarskap med grunder i OBM (Organisational Behavioral Management). Vi lyfter blicken från hur vi (chefer och medarbetare) är och fokuserar på vad vi gör. Resultat, arbetsmiljö och förändringar skapas av beteenden och handlingar. En bra chef ser vad medarbetarna gör och utvecklar egna beteenden för att möjliggöra önskade förändringar. För att förstå eget och andras agerande behöver vi analysera faktorer som ökar respektive minskar beteenden som är funktionella. Många ledare och organisationer lider av en övertro på information, kunskap, beslut, regler och mål. Beteenden styrs främst av andra faktorer, så kallade förstärkande konsekvenser. För att förändring ska ske krävs handlingar och beteenden som möjliggör önskade resultat. För att förstärka nya beteenden krävs konsekvenser som är konsekventa, positiva och nära i tid. Vi vill utveckla chefers förmåga att förstärka önskade beteenden och främja de beteenden som skapar önskat resultat, arbetsmiljö och förändring.

Psykologhusets ledarskapsutbildning består av både grupp- och individuella moment. I gruppmoment lärs den teoretiska grunden och hantverk att identifiera nyckelbeteenden ut. I de individuella momenten förstärks ledarens egen förändringsprocess genom färdighetsträning.

I vår utbildning tränas ledarna i färdigheten att skapa förändring och vidmakthålla bra, funktionella beteenden som leder till goda resultat och bra arbetsmiljö.

Gruppmoment

Föreläsningar i storgrupp
Den teoretiska bakgrunden, inlärningspsykologi samt färdigheter för att identifiera, modifiera och vidmakthålla funktionella beteenden lärs ut.

Arbete med processledare i smågrupp, max 8 deltagare.
Eget aktivt arbete med övning, rollspel och hemuppgifter mellan kurstillfällena. Varje grupp har en egen legitimerad psykolog som processledare. Samma processledare är ledarnas individuella kontakt under efterföljande chefscoachning.

Individuellt moment – chefscoachning

I samråd med processledaren tas en individuell plan fram. Planen ska vara konkret och visa på vad den enskilda ledaren ska förändra och vidmakthålla.

Lämna en intresseanmälan via kontaktformuläret eller ring oss på 040-615 20 80

10 + 14 =